Szellőzőrendszer

A szellőzőrendszer a következő komponenseket tartalmazza:
Központi hővisszanyerő rendszer:
A gép nagysága a légtér nagyságától függően van meghatározva. Az egyenáramú ventillátorok transzportálják a friss levegőt a kimenő levegőbe. A szerkezetbe beépített szűrők tisztítják a portól és a virág pollentől a bejövő levegőt. Dolgozik egy beépített hővisszanyerő rendszer, ami a forgószél elv alapján müködik, így a hőenergiának több mint 90%-a a házban marad.
Be- és kiáramló levegőrendszer:
Tartalmazza:

- A geotermikus hőcserélőt
- A direktbeszívást
- A be- és kiáramló levegőszabályozást
- A hangtompító szigetelést

Ha a külső hőmérséklet kb 8°C alatt van, akkor a friss levegő a geotermikus hőcserélőn kb 23°C-ra lesz előtemperálva (előmelegítve vagy előhűtve). A geotermikus hőcserélő egy meghatározott hosszúságú és vastagságú rozsdamentes cső, ami a fagymentes alapba van lefektetve. A köztes levegőhőmérsékletnél direkt van beszívva a friss levegő (előtemperálás nélkül). A Thermhaus-nál alkalmazott levegőcsatornák antisztatikusak és a mennyezetről lógatva helyezik el őket. Mindegyik szelepnek külön csatlakozása van , így lehetséges egyenként tisztítani, cserélni. Ez a levegőcsere rendszer biztosít egy huzatmentes légcserét és optimális elosztást.  A Bypass rendszer lehetővé teszi, hogy  nyári magas külső hőmérsékletnél kellemes hűtést ad anélkül, hogy bele kellene nyúlni a rendszerbe.
Irányítórendszer:
Tartalmazza:

- A nedvességszenzorokat a nedves helyiségekben
- A külső és belső hőmérsékletérzékelőket
- A Logikrendszer-t

Szellőztetés nélkül is friss levegőt biztosít a házban, a fölösleges légnedvességet megszünteti, így nem fordulhat elő gomba és penész. A külső hőmérséklettől függ a friss levegő beszívásának az útja. A Logikrendszer mutatja a szűrők szennyezettségének fokát, ami lehetővé tesz egy minimális vagy egy magasabb levegőcserét pl. Partykapcsolónál (születésnap, dohányfüst, leégett sültkacsa, stb).

A THERMHAUS-levegőrendszer kompatibilis a THERMHAUS többi építőelemével, karbantartás szegény.
Be- és kiáramló levegő rendszer
1 - Vezérlő készülék, hővisszanyerő rendszer
2 - Be- és kiáramló levegő csövek
3 - Beszívóegység pollenszűrővel
4 - Geotermikus hőcserélő
Geotermikus hőcserélő
Friss levegő hőmérséklete a geotermikus hőcserélő után[°C]
Külső hőmérséklet [°C]
Hővisszanyerés

A klimatizálás teljes eredménye
Hőmérséklet [°C]
Külső hőmérséklet [°C]
Szoba hőmérséklet
Friss levegő hőmérséklete