A Thermhaus egy olyan bejegyzett és nemzetközi szabadalommal levédett árujegy, zárt házkoncepció, amely többek között családi-, sor-, és többlakásos házak, de emellett üzleti jellegű ingatlanok kivitelezésére is alkalmazható.

Speciálisan kifejlesztett építési elemek együttese biztosítja, hogy magas energia megtakarítást és hasznosítást érhessünk el anélkül, hogy jelentősebb más egyéb energiahordozót felhasználnánk. Optimális telekadottságoknál a házak beállításával és tervezői kialakításával a Thermhaus jobb energiaértékeket ér el, mint a passzív házak. Ezért is nevezik a minimális energia házának.
A ház teste:
A ház váza speciálisan elkészített masszív külső fallal  készül. Ez garantálja a magas hőszigetelést, a légzárás pedig meggátolja a hőleadást a konvekción keresztül, ugyanakkor nem gátolja a természetes nedvességszabályozást. Kondenzvíz és más egyéb nedvesség a falban nem fordulhat elő. A K - értéke a standard külső falnak 0,14, ez azonban különböző szigetelőanyag minőséggel 0,07 értékre redukálható. A légzárás funkcióját az építés idején többször is ellenőrzik a Blower - Door mérésekkel. A ház szerkezete szabadon tervezhető.
Ablakrendszer:
Ezen házak ablakrendszere ugyancsak speciális fa - alumínium egyesített szárnyú rendszer. Háromszoros üvegezéssel készül, a második és harmadik üveg között futó rolóval. Az ablakok természetesen optimálisan egyeztetve vannak a ház magas hőszigetelésével. Az ablak K - értéke a külső fal minőségi előírásának megfelelően 1,1 - 0,7-ig realizálható. A külső réteggel bevont alumíniumfedés egyáltalán nem igényel a továbbiakban karbantartást, a belső faablak megfelel a legnagyobb komfortigényeknek.
Klímaaljzat, klímamennyezet:
Természetesen ez is speciális Thermhaus technológia. Megfelelő statikát biztosít a ház előírásainak, a fűtési előírásoknak is megfelel, ezen felül átveszi a hőtárolás funkcióját is. Ennél a technológiánál a fűtőtestek teljesen szükségtelenné válnak, a szoba hőmérsékletének szabályzása szobai termosztáton keresztül és speciális aljzat szenzorokon keresztül történik. A szoba hőmérsékletének elosztásánál figyelembe vették, hogy az megfeleljen az egészségügyi követelményeknek is. Geothermika / szellőzőrendszer/ hővisszanyerés. Minden Thermhaus speciálisan magas hatásfokú  szellőzőrendszerrel van felszerelve. A geotermikus berendezés biztosítja az épületbe beömlő 0-24 fok közötti levegő előmelegítését, valamint biztosít egy 90 %-os hővisszanyerést is. A beépített speciális nedvesség érzékelők meggátolják a nedvesség és a penészgomba megjelenését a házban. A rendszerbe beépített szűrők a levegő tisztaságáról gondoskodnak. Bizonyítja ezt az is, hogy az allergikus és asztmatikus betegségekben szenvedőknek is jó közérzetet biztosít a ház levegője. Magas külső hőmérsékletnél pedig a Thermhaus kellemes hűtést produkál.
Napkollektorok:
A magas hőszigeteltségű Thermhaus szerkezet és a magas hatásfokú hővisszanyerés egy Photovoltaik - napkollektor segítségével biztosítja az energiaellátást. A napkollektor rendszer és a Puffer - tartály nagysága az építtető kívánsága alapján van dimenzionálva.
Irányítórendszer:
Egy speciális Thermhaus Logik System-mel van irányítva. A bejövő információk tartalmazzák a külső hőmérsékletet, a szoba hőmérsékletét, a klíma aljzat hőmérsékletét és a levegő nedvességtartalmát. Ezek az információk vannak továbbítva a kapcsolók, a ventillátorok és pumpák felé. A rendszer teljesen automatikus.
Energiaszükséglet/ Hosszú élettartam /Karbantartás:
Minden Thermhausnak van egy egyedi energiaszükségleti kimutatása, figyelembe véve a legújabb energiamegtakarítási előírásokat. A Thermhaus technológia alapján épített ingatlanok jóval a norma alatti számokat mutatják. Az építési elemek karbantartás szegények és egyéni energiaszükséglethez vannak minimálva. Gáz - vagy olajfűtés rendszer nem szükséges, így az erre vonatkozó csatlakozás-, üzemeltetés-, karbantartás- és felújítási költségek nincsenek.
Minőség:
A Thermhaus technológia alkalmazása megkövetel egy magas színvonalú kivitelezési minőséget. A Thermhaus-oknál ezért hármas hatékonyságú minőségi biztonsági - rendszer van alkalmazva.

1.  Az építésvezető felügyeli a magas kivitelezési minőséget
2.  Az építés folyamán a Thermhaus emberei többször is Blower - Door méréseket végeznek
3.   Az elkészült házat a TÜV engedélyével és oklevelével lehet csak Thermhausnak nevezni egész Európában.

Ez a magas fokú szakmai ellenőrzés és minőségbiztosítás a védjegye a Thermhaus technológia alapján épített házak magas értékű eladhatóságának.
Egészség:
A Thermhaus biztosítja a legideálisabb hőmérséklet eloszlást a házakban. Itt a meleg a talajtól a mennyezet felé csökken ( nem úgy, mint egy fűtőtestes technológiánál ). A nedvesség érzékelők meggátolják a penészgombák képződését a beltérben, a szellőzőrendszer lehetővé teszi az elhasználódott levegő folyamatos cserélődését. A friss levegő huzatmentesen jön be a légtérbe, a pollen és a por beszűrődése gyakorlatilag kizárt.
Tartalom